Gorgonzola DOP 1/8 výkroj, cca 1,5kg
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 4 ks
Polomäkký, plnotučný, zrejúci syr s modrou plesňou vo vnútri.
Gorgonzola je slamovo biely syr s typicky modrou plesňou, ktorý je jedným z najznámejších predstaviteľov talianskych plesňových syrov. Kôru má zvrásnenú viac-menej intenzívnej ružovej farby, ktorá je však nejedlá. Pastu má krémovú s typickými modrozelenými žilkami (mramorovanie) a má vláčnu štruktúru, vyznačuje sa výraznou a všeobecne pre Gorgonzolu typickou chuťou a nezameniteľnou vôňou. Na dotyk je konzistencia pasty jemná a krémová.
Syr Gorgonzola dostal svoj názov podľa mesta Gorgonzola ležiaceho východne od Milána v Lombardii, kde bol po prvý krát vyrobený v deviatom storočí - dnes sa tam ale už nevyrába.
Zloženie: plnotučné kravské mlieko 98.26%, vybrané mliečne kvasnice 1.5 %, vybrané plesne patriace do rodu Penicillium 0.01 %, sušená morská soľ 0.21%, syridlo živočíšneho pôvodu 0.02%.
T.V.S. 48%.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 325kJ / 365kcal, tuky 27g - z toho nasýtené mastné kyseliny 19.4g, vápnik 432mg, železo 0.12g, bielkoviny 19g, fosfor 374mg, vláknina <0.5g, vitamíny A, B1, B2, B6, B12, E, PP; soľ 2.043g .
1 ks - cca 1,5kg
Uvedená cena je za 1 kg. Objednávky iba po kusoch!
Syr Gorgonzola dostal svoj názov podľa mesta Gorgonzola ležiaceho východne od Milána v Lombardii, kde bol po prvý krát vyrobený v deviatom storočí - dnes sa tam ale už nevyrába.
Zloženie: plnotučné kravské mlieko 98.26%, vybrané mliečne kvasnice 1.5 %, vybrané plesne patriace do rodu Penicillium 0.01 %, sušená morská soľ 0.21%, syridlo živočíšneho pôvodu 0.02%.
T.V.S. 48%.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 325kJ / 365kcal, tuky 27g - z toho nasýtené mastné kyseliny 19.4g, vápnik 432mg, železo 0.12g, bielkoviny 19g, fosfor 374mg, vláknina <0.5g, vitamíny A, B1, B2, B6, B12, E, PP; soľ 2.043g .
1 ks - cca 1,5kg
Uvedená cena je za 1 kg. Objednávky iba po kusoch!