Mozzarella 100g LAT BRI
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 20 ks
Čerstvý syr v náleve, vyrobený z vysoko kvalitného čerstvého mlieka.
Zloženie: pasterizované mlieko, soľ, mikrobiálne syridlo, mliečne kultúry.
T.V.S. 44%.
ČO JE TO MOZZARELLA
Mozzarella je mäkký syr z talianskej Kampánie.
Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.
Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.
Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
AKO SA VYRÁBA MOZZARELLA
Pozrite si jeden z postupov, ako vyrobiť Mozzarellu.
CHUŤOVO LADENÁ
Mozzarella je zážitkom pre viaceré zmysly. Nádherná snehobiela farba, jemná čerstvá aróma, kombinácia príjemnej konzistencie a smotanovej chuti. Ak ste na tento čerstvý syr z Kampánie dostali chuť, siahnite po pravej talianskej mozzarelle značky Lat Bri, vyrobenej tradičnou metódou bez použitia konzervačných látok. Mozzarellu Lat Bri môžete jesť čerstvú ako súčasť sendvičov a šalátov. Tepelná úprava ešte vylepšuje jej možnosti a chuťové kvality. Zatočená v parmskej šunke, ugrilovaná a preliata pikantnou ovocnou omáčkou očarí vašich hostí. Neváhajte použiť ju na pizzu spolu so sušenou šunkou a rukolou, či na cestoviny v paradajkovej omáčke s bazalkou. A ak sa nebojíte experimentovať, skombinujte mozzarellu Lat Bri s grilovanými broskyňami, rukolou a dressingom z oleja, vínneho octu a dijonskej horčice.
Zloženie: pasterizované mlieko, soľ, mikrobiálne syridlo, mliečne kultúry.
T.V.S. 44%.

Mozzarella je mäkký syr z talianskej Kampánie.
Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.
Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.
Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
AKO SA VYRÁBA MOZZARELLA
Pozrite si jeden z postupov, ako vyrobiť Mozzarellu.
CHUŤOVO LADENÁ
Mozzarella je zážitkom pre viaceré zmysly. Nádherná snehobiela farba, jemná čerstvá aróma, kombinácia príjemnej konzistencie a smotanovej chuti. Ak ste na tento čerstvý syr z Kampánie dostali chuť, siahnite po pravej talianskej mozzarelle značky Lat Bri, vyrobenej tradičnou metódou bez použitia konzervačných látok. Mozzarellu Lat Bri môžete jesť čerstvú ako súčasť sendvičov a šalátov. Tepelná úprava ešte vylepšuje jej možnosti a chuťové kvality. Zatočená v parmskej šunke, ugrilovaná a preliata pikantnou ovocnou omáčkou očarí vašich hostí. Neváhajte použiť ju na pizzu spolu so sušenou šunkou a rukolou, či na cestoviny v paradajkovej omáčke s bazalkou. A ak sa nebojíte experimentovať, skombinujte mozzarellu Lat Bri s grilovanými broskyňami, rukolou a dressingom z oleja, vínneho octu a dijonskej horčice.