Pesce Spada affumicato 100g
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 8 ks
Plátky údeného mečiara obyčajného.


Mečiar obyčajný (mečúň) z indo-pacifickej oblasti (FAO 51), chytený na hák a po ulovení ihneď zmrazený na palube lodi. V mraze je udržiavaný pri veľmi nízkych teplotách určených pre daný stupeň Sashimi: najvyšší štandard kvality mrazených rýb. Táto metóda hlbokého zmrazenia umožňuje zachovať nezmenené organoleptické a výživové charakteristiky čerstvo uloveného mečiara a zároveň zaručiť maximálnu bezpečnosť potravín. Spracovanie mečiara obyčajného sa uskutočňuje výlučne v Taliansku, kde sa aj dnes vykonávajú úkony ako je plátkovanie a ručne suché solenie morskou soľou, avšak v moderných a sofistikovaných výrobných systémoch a s najnovšou technológiou pre celkovú zdravotnú a hygienickú záruku hotového výrobku. Pomalé údenie prírodným drevom zo severnej Európy dáva mečiarovi jemnú a nezameniteľnú arómu.
Mečiar obyčajný je ryba s vysokým obsahom bielkovín, ale predovšetkým s nízkym obsahm nasýtených tukov, vďaka čomu je ideálna pre nízkokalorické diety. Je prírodným zdrojom železa a je bohatá na fosfor.
Vedecké štúdie odporúčajú pre zdravý a vyvážený život konzumovať ryby aspoň 2-3 týždenne.
Plátkovaný Mečiar obyčajný je prírodný produkt bez pridaných látok, uchovávaný v ochrannej atmosfére.
Zloženie: mečiar obyčajný (Xiphias gladius), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 444kJ / 105kcal, tuky 3g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.7g, z toho mononenasýtené 1.2g, z toho polynenasýtené (omega 3) 1.1g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 19.6g, soľ 2.8g, fosfor 270mg (38.5 VNR), železo 3.3mg (23.5 VNR) .
VNR - referenčný príjem priemerného dospelého
Odporúčanie: Uchovávajte v chladničke pri teplote medzi 0/+4°C.
Príprava: umyte maliny, umyte zeler a nakrájajte nadrobno. Očistite mätu a ručne ju nakrájajte. Pripravte si emulziu zloženú z 2 lyžíc extra panenského olivového oleja a 1 lyžice citrónu.
Mečiara podlejte malinami, mätou, zelerom a olejovo-citrónovou emulziou.
Mečiar obyčajný je ryba s vysokým obsahom bielkovín, ale predovšetkým s nízkym obsahm nasýtených tukov, vďaka čomu je ideálna pre nízkokalorické diety. Je prírodným zdrojom železa a je bohatá na fosfor.
Vedecké štúdie odporúčajú pre zdravý a vyvážený život konzumovať ryby aspoň 2-3 týždenne.
Plátkovaný Mečiar obyčajný je prírodný produkt bez pridaných látok, uchovávaný v ochrannej atmosfére.
Zloženie: mečiar obyčajný (Xiphias gladius), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 444kJ / 105kcal, tuky 3g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.7g, z toho mononenasýtené 1.2g, z toho polynenasýtené (omega 3) 1.1g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 19.6g, soľ 2.8g, fosfor 270mg (38.5 VNR), železo 3.3mg (23.5 VNR) .
VNR - referenčný príjem priemerného dospelého
Odporúčanie: Uchovávajte v chladničke pri teplote medzi 0/+4°C.

NÁŠ TIP: ÚDENÝ MEČIAR S MALINAMI, ZELEROM A MÄTOU
Ingrediencie pre 4 osoby: 200g údeného mečiara Scandia, 8 malín, srdce zeleru, 8 listov mäty, extra panenský olivový olej, ½ citróna. Príprava: umyte maliny, umyte zeler a nakrájajte nadrobno. Očistite mätu a ručne ju nakrájajte. Pripravte si emulziu zloženú z 2 lyžíc extra panenského olivového oleja a 1 lyžice citrónu.
Mečiara podlejte malinami, mätou, zelerom a olejovo-citrónovou emulziou.
