Amarone della Valpolicella DOCG 750ml CARLO ZENEGAGLIA
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 6 ks
Červené suché víno.

Červené víno intenzívnej rubínovo-červenej farby s granátovými odleskami; intenzívna ovocnej vône s náznakmi korenia; chuť má suchú s plným telom. Výborne sa hodí k červenému mäsu, dusenému mäsu, divine a zrelým syrom. Je to víno na meditáciu.
Hrozno je pestované v kopcovitej oblasti regiónu Veneto. Zber prebieha ručne, vyberajú sa najlepšie strapce po dosiahnutí optimálnej zrelosti. Hrozno sa ukladá na tácky a necháva sa sušiť, aby sa podporila koncentrácia cukrov, extraktu a arómy. Sušenie hrozna trvá 3-4 mesiace a následná tradičná fermentácia na šupkách s maceráciou 3-4 týždne. Zreje vo francúzskych dubových sudoch 2 roky, potom v oceľových tankoch až do plnenia do fliaš.
Hrozno je pestované v kopcovitej oblasti regiónu Veneto. Zber prebieha ručne, vyberajú sa najlepšie strapce po dosiahnutí optimálnej zrelosti. Hrozno sa ukladá na tácky a necháva sa sušiť, aby sa podporila koncentrácia cukrov, extraktu a arómy. Sušenie hrozna trvá 3-4 mesiace a následná tradičná fermentácia na šupkách s maceráciou 3-4 týždne. Zreje vo francúzskych dubových sudoch 2 roky, potom v oceľových tankoch až do plnenia do fliaš.

Odroda: 60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Molinara
Oblasť: Veneto - Valpolicella Classica
Teplota podávania: 20-22°C
Alkohol: 15.5%
Oblasť: Veneto - Valpolicella Classica
Teplota podávania: 20-22°C
Alkohol: 15.5%

Casa Vinicola CARLO ZENEGAGLIA & Figli
Spoločnosť sa rozprestiera na ploche 20 hektárov v srdci morénových kopcov, v oblasti veľmi vhodnej na produkciu kvalitného hrozna vrátane pôvodnej odrody „Trebbiano di Lugana“ alebo „Turbiana “.
Rodina Zenegaglia vyrába typické vína od Gardského jazera už od 30. rokov 20. storočia. Od zakladateľa Vittoria Zenegagliu cez jeho syna Carla až po jeho deti Elenu, Alessandra a Andreu Zenegagliu, neustále vyrábajú vína, ktoré s každým pohárom rozprávajú príbeh územia, z ktorého pochádzajú.
Tradícia a inovácia koexistujú, aby sa dosiahli produkty stále vyššej kvality, čo sa dosahuje aj kontrolou, ktorá sa vykonáva v celom dodávateľskom reťazci: od viniča až po fľašu. V priebehu rokov spoločnosť rástla a preto sa rozhodlo vyrábať vína aj v druhom rodinnom vinárstve, na farme Montefluno v Pozzolengu.
Zdokonaľovanie vín, plnenie do fliaš a predaj pokračujú v historickej pivnici spoločnosti v centre mesta POZZOLENGO, kde je vždy možné ochutnať a zakúpiť vyrobené vína vrátane LUGANY.
Rodina Zenegaglia vyrába typické vína od Gardského jazera už od 30. rokov 20. storočia. Od zakladateľa Vittoria Zenegagliu cez jeho syna Carla až po jeho deti Elenu, Alessandra a Andreu Zenegagliu, neustále vyrábajú vína, ktoré s každým pohárom rozprávajú príbeh územia, z ktorého pochádzajú.
Tradícia a inovácia koexistujú, aby sa dosiahli produkty stále vyššej kvality, čo sa dosahuje aj kontrolou, ktorá sa vykonáva v celom dodávateľskom reťazci: od viniča až po fľašu. V priebehu rokov spoločnosť rástla a preto sa rozhodlo vyrábať vína aj v druhom rodinnom vinárstve, na farme Montefluno v Pozzolengu.
Zdokonaľovanie vín, plnenie do fliaš a predaj pokračujú v historickej pivnici spoločnosti v centre mesta POZZOLENGO, kde je vždy možné ochutnať a zakúpiť vyrobené vína vrátane LUGANY.
