Valdobbiadene Prosecco Superiore 0,75L
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 6 ks
Suché svetlé šumivé víno.
Región: najlepšie oblasti Valdobbiadene Prosecco D.O.C.G.
Hrozno: 85% Glera, 15% vybrané hrozná DOCG
Farba: svetlá, slamovo žltá so zelenkavými odleskmi.
Vôňa: intenzívna s náznakmi kandizovaných citrónov a akáciových kvetov
Chuť: elegantná, zaoblená, ovocná
Alkohol: 11%
Obj. cukrov: 15g/l
Teplota podávania: 6-8°C
Použitie: vynikajúci ako aperitív. Je ideálny k rybím špecialitám, k čerstvému ovociu a zákuskom.
Ako sa to robí
Šumivé vína Maschio sa získavajú priamo z muštu, ktorý prešiel sekundárnou fermentáciou po dobu jedného mesiaca pri kontrolovaných teplotách 12-15°C. To pomáha zachovať charakteristickú sviežosť vína, zvyšuje jeho chuť a aromatické vlastnosti. Pri príprave Valdobbiadene Prosecco Superiore sa používa iba hrozno a mušt z ročníka uvedeného na etikete. Sekundárna fermentácia sa postupne zastavuje znížením teploty tlakovej nádoby, aby sa zabezpečila požadovaná úroveň zvyškového cukru.
Náš vinár
Oblasť pôvodu hrozna používaného na výrobu Prosecca je oblasť, ktorá je najvýraznejšou časťou Valdobbiadene a ktorá využíva tie najlepšie expozície s dostatočnou termálnou exkurziou. Použité ovocie je veľmi starostlivo vybrané a to výhradne z deklarovaného ročníka. Valdobbiadene Prosecco Superiore môže každý rok podliehať miernym rozdielom, ktoré sú spôsobené počasím alebo inými javmi počas vegetačného obdobia.

Hrozno: 85% Glera, 15% vybrané hrozná DOCG
Farba: svetlá, slamovo žltá so zelenkavými odleskmi.
Vôňa: intenzívna s náznakmi kandizovaných citrónov a akáciových kvetov
Chuť: elegantná, zaoblená, ovocná
Alkohol: 11%
Obj. cukrov: 15g/l
Teplota podávania: 6-8°C
Použitie: vynikajúci ako aperitív. Je ideálny k rybím špecialitám, k čerstvému ovociu a zákuskom.
Ako sa to robí
Šumivé vína Maschio sa získavajú priamo z muštu, ktorý prešiel sekundárnou fermentáciou po dobu jedného mesiaca pri kontrolovaných teplotách 12-15°C. To pomáha zachovať charakteristickú sviežosť vína, zvyšuje jeho chuť a aromatické vlastnosti. Pri príprave Valdobbiadene Prosecco Superiore sa používa iba hrozno a mušt z ročníka uvedeného na etikete. Sekundárna fermentácia sa postupne zastavuje znížením teploty tlakovej nádoby, aby sa zabezpečila požadovaná úroveň zvyškového cukru.
Náš vinár
Oblasť pôvodu hrozna používaného na výrobu Prosecca je oblasť, ktorá je najvýraznejšou časťou Valdobbiadene a ktorá využíva tie najlepšie expozície s dostatočnou termálnou exkurziou. Použité ovocie je veľmi starostlivo vybrané a to výhradne z deklarovaného ročníka. Valdobbiadene Prosecco Superiore môže každý rok podliehať miernym rozdielom, ktoré sú spôsobené počasím alebo inými javmi počas vegetačného obdobia.