Pecorino Sardo (cca 3kg)
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 4 ks
Tvrdý zrejúci ovčí syr.

Pecorino Sardo má bohatejšiu a vyváženejšiu chuť, ako možno jeho slávnejší bratranec Pecorino Romano. Je vhodný ako doplnok k predjedlám či k cestovinám.
Zloženie: ovčie mlieko, soľ, syridlo.
1ks = cca 3kg. Predaj iba po kusoch.
PECORINO SARDO
Pecorino Sardo, tiež známy ako fiore sardo, je syr z talianskeho ostrova Sardínia, vyrobený z ovčieho mlieka, konkrétne z mlieka miestneho plemena zo Sardínie. Jeho chuť je odlišná od Pecorino Romano, ktoré je tiež vyrábané na ostrove.
Pecorino Sardo je tepelne neupravený tvrdý syr vyrobený z čerstvého plnotučného ovčieho mlieka, zakyslený pomocou jahňacieho alebo kozľacieho syridla. Zmes sa naleje do foriem, ktoré dodávajú syru jeho charakteristický tvar. Po krátkom období v slanom náleve sú formy ľahko údené a sýr sa nechá zrieť v chladných pivniciach v centrálnej Sardínii. Priemerná hmotnosť konečného výrobku je 3,5 kíl - niekedy trochu viac, niekedy o niečo menej v závislosti na podmienkach výroby. Kôra sa pohybuje od tmavo žltej až po tmavo hnedú farbu. Ostrosť chuti závisí od dĺžky zrenia.
Zloženie: ovčie mlieko, soľ, syridlo.
1ks = cca 3kg. Predaj iba po kusoch.
PECORINO SARDO
Pecorino Sardo, tiež známy ako fiore sardo, je syr z talianskeho ostrova Sardínia, vyrobený z ovčieho mlieka, konkrétne z mlieka miestneho plemena zo Sardínie. Jeho chuť je odlišná od Pecorino Romano, ktoré je tiež vyrábané na ostrove.
Pecorino Sardo je tepelne neupravený tvrdý syr vyrobený z čerstvého plnotučného ovčieho mlieka, zakyslený pomocou jahňacieho alebo kozľacieho syridla. Zmes sa naleje do foriem, ktoré dodávajú syru jeho charakteristický tvar. Po krátkom období v slanom náleve sú formy ľahko údené a sýr sa nechá zrieť v chladných pivniciach v centrálnej Sardínii. Priemerná hmotnosť konečného výrobku je 3,5 kíl - niekedy trochu viac, niekedy o niečo menej v závislosti na podmienkach výroby. Kôra sa pohybuje od tmavo žltej až po tmavo hnedú farbu. Ostrosť chuti závisí od dĺžky zrenia.
