Pecorino Romano 200g
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 15 ks
Tvrdý, stredne tučný ovčí syr, t.v.s. 36%, výkroj. 
Zloženie: ovčie mlieko, soľ, syridlo.
PECORINO ROMANO
Pecorino Romano je tvrdý, slaný taliansky syr, často používaný na strúhanie, vyrobený z ovčieho mlieka.
Pecorino Romano bol vyrobený v roku 1884 až v Laziu. Po zákaze solenia syra mestskou radou sa mnoho výrobcov presťahovalo na ostrov Sardínia.
Pecorino Romano je vyrobený výhradne z mlieka oviec, ktoré vyrastali na pláňach Lazia a na Sardínii. Väčšina syra sa teraz vyrába na ostrove a to najmä v Gavoi.
Pecorino Romano musia byť vyrábané s pasty jahňacieho syridla získanej výlučne zo zvierat chovaných v rovnakej výrobnej oblasti.
Pecorino Romano bol v základe stravy legionára starého Ríma. Aj dnes sa stále vyrába podľa pôvodnej receptúry a je jedným z najstarších talianskych syrov.
Pecorino Romano sa najčastejšie používa na cestoviny, rovnako ako známejší Parmigiano Reggiano (parmezán).
Pecorino Romano má výraznú aromatickú, príjemne ostrú, veľmi slanú chuť a je výhodný pre niektoré cestoviny s vysoko aromatickými omáčkami, zvlášť pre tie, ktoré sú rímskeho pôvodu, ako Bucatini all'amatriciana alebo Spaghetti alla carbonara. Ostrosť závisí na dobe zrenia, ktorá sa líši od piatich mesiacov pre stolové syry po najmenej osem mesiacov pre strúhané syry.

Zloženie: ovčie mlieko, soľ, syridlo.
PECORINO ROMANO
Pecorino Romano je tvrdý, slaný taliansky syr, často používaný na strúhanie, vyrobený z ovčieho mlieka.
Pecorino Romano bol vyrobený v roku 1884 až v Laziu. Po zákaze solenia syra mestskou radou sa mnoho výrobcov presťahovalo na ostrov Sardínia.
Pecorino Romano je vyrobený výhradne z mlieka oviec, ktoré vyrastali na pláňach Lazia a na Sardínii. Väčšina syra sa teraz vyrába na ostrove a to najmä v Gavoi.

Pecorino Romano musia byť vyrábané s pasty jahňacieho syridla získanej výlučne zo zvierat chovaných v rovnakej výrobnej oblasti.
Pecorino Romano bol v základe stravy legionára starého Ríma. Aj dnes sa stále vyrába podľa pôvodnej receptúry a je jedným z najstarších talianskych syrov.
Pecorino Romano sa najčastejšie používa na cestoviny, rovnako ako známejší Parmigiano Reggiano (parmezán).
Pecorino Romano má výraznú aromatickú, príjemne ostrú, veľmi slanú chuť a je výhodný pre niektoré cestoviny s vysoko aromatickými omáčkami, zvlášť pre tie, ktoré sú rímskeho pôvodu, ako Bucatini all'amatriciana alebo Spaghetti alla carbonara. Ostrosť závisí na dobe zrenia, ktorá sa líši od piatich mesiacov pre stolové syry po najmenej osem mesiacov pre strúhané syry.