Cabernet IGT Veneto 0,75L
Ceny iba pre registrovaných
Info pre veľkoodberateľov
Kartónové balenie: 6 ks
Suché červené víno.
Zloženie odrôd Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc.
Víno rubínovo červenej farby s fialovými odleskmi a intenzívnej vône jemných bylín. Chuť ukazuje aristokratický charakter tejto odrody a ľahkú tanínovú notu.
Cabernet Sauvignon je tradičná, veľmi obľúbená, neskorá odroda. Obľúbenosť si vyslúžila nielen svojou vôňou a chuťou, ale aj dobrou adaptabilitou na rôzne klimatické podmienky a pôdu. V súčasnej dobe je siedmou najpestovanejšou odrodou sveta. Pochádza pravdepodobne z francúzskeho regiónu Bordeaux, kde vznikla spontánnym krížením odrôd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc. Má vysoký obsah tanínu, antokyanov i kyselín.
Oproti Cabernet Franc vína Cabernet Sauvignon obsahujú viac tanínu, sú tmavšie a telnatejšie.
Cabernet Franc je tradičná, starobylá, stredne neskorá odroda. Je pôvodnou „kabernetovou“ odrodou, ktorá sa vo francúzskom regióne Bordeaux stala zakladateľom celej rodiny odrôd „kabernetového typu“. Za pravlasť Cabernet Franc je dnes pokladané španielske úbočie Pyrenejí, provincie Navarra, Gipuzkoa alebo Bizkaia, kde sa nachádzajú veľmi staré vinohrady.
Oproti Cabernet Sauvignon majú vína Cabernet Franc jemnejšiu textúru a niekedy aj príťažlivejšiu vôňu. V zmesi dokáže Cabernet Franc zmierniť „divokosť“ a tanínovú hrubosť odrody Cabernet Sauvignon.
Zber hrozien prebieha v druhej polovici septembra.
Macerácia sa vykonáva pri kontrolovanej teplote nepresahujúcej 25°C až 27°C.


HROZNO: Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc
VINICE: Veneto
OBSAH ALKOHOLU: 12%
TEPLOTA PODÁVANIA: 18-20°C
V PIVNICI: 2-3 roky
OZNAČENIE: Veneto IGT
POUŽITIE: výborné ako aperitív, vhodné ako doprovod k bielemu a červenému mäsu, zverine alebo zrejúcim syrom.
Hovorí sa, že dobré víno potrebuje čas, aby odovzdalo svoje kvality, ale určite tiež potrebuje obetavosť a dôsledné úsilie. Botter sa môže spoľahnúť na tradíciu takmer sto rokov, počas ktorých sa tri generácie s veľkou vášňou oddávali tvoreniu vína a dali mu celé svoje srdce.
Spoločnosť bola založená v roku 1928 Carlom Botterom. Od toho času sa môže spoločnosť Botter pochváliť oceneniami svojich vín na medzinárodnej úrovni. Vinice Botter sú vo viacerých oblastiach Talianska (Veneto, Apúlia, Sicília), čím vytvárajú stopovú mapu talianskej vínnej kultúry.

V pivnici: 2-3 roky
Obsah alkoholu: 12%
Farba: hlboká rubínovo červená farba
Chuť: intenzívna a mierne bylinková vôňa aristokratického charakteru s ľahko trieslovým podtónom
Použitie: biele a červené mäso
Teplota podávania: 18-20°C

Víno rubínovo červenej farby s fialovými odleskmi a intenzívnej vône jemných bylín. Chuť ukazuje aristokratický charakter tejto odrody a ľahkú tanínovú notu.
Cabernet Sauvignon je tradičná, veľmi obľúbená, neskorá odroda. Obľúbenosť si vyslúžila nielen svojou vôňou a chuťou, ale aj dobrou adaptabilitou na rôzne klimatické podmienky a pôdu. V súčasnej dobe je siedmou najpestovanejšou odrodou sveta. Pochádza pravdepodobne z francúzskeho regiónu Bordeaux, kde vznikla spontánnym krížením odrôd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc. Má vysoký obsah tanínu, antokyanov i kyselín.
Oproti Cabernet Franc vína Cabernet Sauvignon obsahujú viac tanínu, sú tmavšie a telnatejšie.
Cabernet Franc je tradičná, starobylá, stredne neskorá odroda. Je pôvodnou „kabernetovou“ odrodou, ktorá sa vo francúzskom regióne Bordeaux stala zakladateľom celej rodiny odrôd „kabernetového typu“. Za pravlasť Cabernet Franc je dnes pokladané španielske úbočie Pyrenejí, provincie Navarra, Gipuzkoa alebo Bizkaia, kde sa nachádzajú veľmi staré vinohrady.
Oproti Cabernet Sauvignon majú vína Cabernet Franc jemnejšiu textúru a niekedy aj príťažlivejšiu vôňu. V zmesi dokáže Cabernet Franc zmierniť „divokosť“ a tanínovú hrubosť odrody Cabernet Sauvignon.
Zber hrozien prebieha v druhej polovici septembra.
Macerácia sa vykonáva pri kontrolovanej teplote nepresahujúcej 25°C až 27°C.




VINICE: Veneto
OBSAH ALKOHOLU: 12%
TEPLOTA PODÁVANIA: 18-20°C
V PIVNICI: 2-3 roky
OZNAČENIE: Veneto IGT
POUŽITIE: výborné ako aperitív, vhodné ako doprovod k bielemu a červenému mäsu, zverine alebo zrejúcim syrom.
Casa Vinicola Botter
Hovorí sa, že dobré víno potrebuje čas, aby odovzdalo svoje kvality, ale určite tiež potrebuje obetavosť a dôsledné úsilie. Botter sa môže spoľahnúť na tradíciu takmer sto rokov, počas ktorých sa tri generácie s veľkou vášňou oddávali tvoreniu vína a dali mu celé svoje srdce.
Spoločnosť bola založená v roku 1928 Carlom Botterom. Od toho času sa môže spoločnosť Botter pochváliť oceneniami svojich vín na medzinárodnej úrovni. Vinice Botter sú vo viacerých oblastiach Talianska (Veneto, Apúlia, Sicília), čím vytvárajú stopovú mapu talianskej vínnej kultúry.

V pivnici: 2-3 roky
Obsah alkoholu: 12%
Farba: hlboká rubínovo červená farba
Chuť: intenzívna a mierne bylinková vôňa aristokratického charakteru s ľahko trieslovým podtónom
Použitie: biele a červené mäso
Teplota podávania: 18-20°C